Citronfromage opskrift: Prøv Gaudiums lækre og luftige citronfromage

Hvem elsker ikke en lækker, luftig og frisk citronfromage toppet med mynte og flødeskum? Vi er i hvert fald helt vilde med denne søde og syrlige fromage her hos Gaudium. I forbindelse med lanceringen af netop denne fantastiske dessertklassiker, har vores køkkenchef Stefan valgt at dele vores egen super lækre opskrift på citronfromage med jer.

Så her får I vores citronfromage opskrift – en ægte og lækker dessertklassiker i absolut topklasse

Ingredienser:

  • 200 gram citronsaft (saft fra ca. 6 citroner)
  • 7 blade husblas 
  • 80 g. pasteuriseret æggeblomme
  • 160 g. pasteuriseret æggehvide
  • 160 g. sukker
  • 0,3 l. piskefløde til fromagen
  • 0,2 l. piskefløde til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Husblas sættes i blød i koldt vand i ca. 15 minutter
  2. Husblas smeltes over et vandbad
  3. Citronsaften hældes meget forsigtigt i den smeltede husblas under omrøring
  4. Sukker og æggeblommer piskes hvide og luftige, og vendes lidt efter lidt i citron/husblas
  5. Æggehviderne piskes stive, og vendes i lidt efter lidt
  6. Flødeskummet pisket let, og vendes i lidt efter lidt
  7. Fromagen hældes i pæne portionsglas med ca. 75 – 100 g. i hver (mormor brugte en ringform)
  8. Sæt fromagen på køl og lad den sætte sig i minimum 6 timer
  9. Den resterende fløde piskes til en lidt fastere skum og fordeles ud – brug evt. en sprøjtepose

Anretning

Flødeskum kommes i en sprøjtepose med stjernetyl – hvis dette ikke haves, så brug en frysepose hvor I klipper et lille hjørne af. Til sidst pyntes den med mynten. Værsgo at nyde en skøn og velsmagende citronfromage opskrift

Menuer