Hvem elsker ikke en lækker, luftig og frisk citronfromage toppet med mynte og flødeskum? Vi er i hvert fald helt vilde med denne søde og syrlige fromage her hos Gaudium. I forbindelse med lanceringen af netop denne fantastiske dessertklassiker, har vores køkkenchef Stefan valgt at dele vores egen super lækre opskrift på citronfromage med jer.
Så her får I vores citronfromage opskrift – en ægte og lækker dessertklassiker i absolut topklasse
Ingredienser:
- 200 gram citronsaft (saft fra ca. 6 citroner)
- 7 blade husblas
- 80 g. pasteuriseret æggeblomme
- 160 g. pasteuriseret æggehvide
- 160 g. sukker
- 0,3 l. piskefløde til fromagen
- 0,2 l. piskefløde til pynt
Fremgangsmåde:
- Husblas sættes i blød i koldt vand i ca. 15 minutter
- Husblas smeltes over et vandbad
- Citronsaften hældes meget forsigtigt i den smeltede husblas under omrøring
- Sukker og æggeblommer piskes hvide og luftige, og vendes lidt efter lidt i citron/husblas
- Æggehviderne piskes stive, og vendes i lidt efter lidt
- Flødeskummet pisket let, og vendes i lidt efter lidt
- Fromagen hældes i pæne portionsglas med ca. 75 – 100 g. i hver (mormor brugte en ringform)
- Sæt fromagen på køl og lad den sætte sig i minimum 6 timer
- Den resterende fløde piskes til en lidt fastere skum og fordeles ud – brug evt. en sprøjtepose
Anretning
Flødeskum kommes i en sprøjtepose med stjernetyl – hvis dette ikke haves, så brug en frysepose hvor I klipper et lille hjørne af. Til sidst pyntes den med mynten. Værsgo at nyde en skøn og velsmagende citronfromage opskrift