Hyggemad

Har du inviteret venner eller familie forbi til en hyggeaften hjemme hos dig? Hvis ikke skulle du måske overveje at gøre det. En hyggeaften, selvfølgelig med god mad, sammen med dem man har kær, er nemlig utrolig livsbekræftende og givende. Og hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af en sådan hyggeaften? Men hvordan? Det kan jo tage oceaner af tid og overskud på at lave dejlig mad. Bare rolig, det er simpelt nok. Du kan nemlig nemt bestille mad fra Gaudium til din hyggeaften. Så kan du slappe af og glæder dig til en imponerende madoplevelse sammen med dine gæster, (næsten) uden du skal røre en finger. Menuerne er i absolut særklasse, og du kan bestille hyggemad helt ned til kun 6 personer.

Hvorfor er det vigtigt med hyggestunder med venner og familie?

Hvad ville livet være uden venner eller familie? Ja, tænker man over det, vil man opdage, at et liv uden venner eller familie vil være hult, gråt og indholdsfattigt. Livet er nemlig bundet op på fællesskabet med andre – især fællesskabet med sine kære.

I hverdagens stress og jag er hyggestunder dog noget vi alle kan komme til at glemme. Vi har travlt med hus og have, arbejde, forpligtelser osv.. Ganske vist alt sammen gode ting, men midt i alt det kan vi i vores ”tunnelsyn” glemme at bruge tid på dem, som virkelig betyder noget for os – heriblandt venner og familie. Befinder vi os for længe med dette ”tunnelsyn” vil relationen, samhørigheden og tilhørsforholdet udviskes gradvis over tid.

En gang imellem burde vi alle nok lige overveje, om vi skulle tage en pause fra hverdagens stress og jag og gøre plads til flere hyggestunder? Måske planlægge en hyggedag eller hyggeaften, hvor man kan være sammen med dem, som man har kær, og dele en god oplevelse sammen med dem?

I Gaudium forstår vi hvor vigtigt de gode oplevelser er, og hvor stor en betydning de har for fællesskabet med dem, man deler oplevelsen med. Vi ser ikke mad som ”bare” mad. Nej, vi ser mad som muligheden for at skabe helt særlige øjeblikke. Øjeblikke, hvor man både individuelt, men også som forsamling, vil få en imponerende madoplevelse. En madoplevelse, der både giver dig en smagsoplevelse udover det sædvanlige, og mindeværdig oplevelse som du vil have sammen med dem du sidder til bords med i lang tid. Minder I sammen kan smile af i fremtiden.

Eller sagt på en anden måde: En gennemført madoplevelse, hvor du får et tættere fællesskab med dem du sidder til bords med.

Derfor er det hyggeligt at spise god hyggemad sammen

”Hygge” er jo et unikt dansk ord, som vi er kendte for i Danmark. Hyggen kan iscenesættes på flere forskellige måder. Der er dog én klassisk måde at skabe denne hygge på – en dejlig madoplevelse sammen.

Spisning sammen med dem man har kær, kan nemlig være en hyggelig oplevelse, fordi det giver mulighed for at dele mad, samtale og fælles oplevelser. Derfor er det netop også mad, som ofte er en del af de sociale traditioner i mange kulturer. Her skaber den fælles madoplevelse en følelse af fællesskab og samhørighed.

Maden i sig selv kan også være en kilde til glæde og hygge. Når man spiser god mad, der smager dejligt og er præsenteret pænt, kan det være en dejlig og mindeværdig oplevelse. Det kan også være en god måde at slappe af og nyde øjeblikket på, når man sidder ned og spiser et måltid sammen med andre mennesker.

Derudover kan spisning sammen med andre mennesker være en god måde at styrke båndet mellem hinanden på. Det kan være en god mulighed for at lære hinanden bedre at kende og for at dele oplevelser og historier.

I Gaudium står vi altid klar med imponerende madoplevelse, hvor du blot skal koncentrere dig om at hygge dig med dine gæster. Maden står vi inden for, så du kan slappe af og nyde aftenen og hygge.

Gæstemad til alle årstider

”I regn og slud, i sol og vind, bringer Gaudium mad til bordet ind.”

Eller sagt på en anden måde – uanset årstid har vi i Gaudium menuer, som passer helt perfekt til din hyggeaften derhjemme med særligt udvalgte gæster. Det er uanset, om det er forår, sommer, efterår eller vinter.

Til hver årstid laver vi nemlig helt særlige menuer, der egner sig specielt godt til en given årstid. Det betyder, at du hele året har muligheden for at servere en ny imponerende madoplevelse for dig og dine gæster. Hver årstid kan nemlig noget forskelligt. Mange foretrækker måske mest sommeren, hvor man kan nyde maden ude i solen på terrassen. Det er egentlig ganske forståeligt. Om sommeren vil eksempelvis suppe dog ikke være super velegnet – nej her skal der de sommerlige retter til. Dem finder du i vores sommerbuffeter, som vi laver til sommermånederne. Ligeledes er kartoffelsalat ikke det mest almindelige om vinteren. Nej, her skal der varme vinteretter på bordet. Dem finder du i vores vinterbuffeter, som vi laver til vintermånederne. Sådan har vi sørget for, at du til hver årstid kan servere en passende menu, som giver jer en dejlig og imponerende madoplevelse.

En god ide at bestille hyggemad udefra?

Det korte svar er ”ja”. Det er selvfølgelig alligevel en god ide at gøre sig nogle tanker omkring, om det er bedst at lave maden selv, eller om det bedst at bestille den ude fra. Et længere svar vil derfor lyde, at det afhænger af mange faktorer, herunder hvilken type mad du ønsker at servere, din egen madlavningsevner og dine personlige præferencer. Der er fordele og ulemper ved både at bestille mad ud af huset og at lave den selv.

Fordelene ved at bestille mad udefra kan være:

 • Det sparer dig for tid og besvær at forberede maden selv.
 • Du skal ikke rende frem og tilbage i køkkenet, når gæsterne er kommet.
 • Du kan får adgang til en bredere vifte af fødevarer og madretter, end du måske ville have i dit eget køkken.
 • Du slipper for at skulle tænke på indkøb og opvask.
 • Professionelle kokke har sammensat menuen, så du kan få en imponerende madoplevelse.

Ulemperne ved at bestille mad udefra kan være:

 • Du får ikke muligheden for at sætte dit eget præg på maden
 • Bestiller du mad fra mindre professionelle steder, risikerer du at blive skuffet. Derfor er det en god ide altid at tjekke virksomhedens Trustpilot.
 • Du har mindre indflydelse på hvilke retter menuen indeholder.

Fordelene ved at lave maden selv kan være:

 • Kan du lide at lave mad, vil du måske få en god oplevelse
 • ‘Du har muligheden for at gemme dig ude i køkkenet, hvis du bliver træt af dine gæster.

Ulemperne ved at lave maden selv kan være:

 • Det kan være tidskrævende og besværligt at forberede maden selv, især hvis du ikke er en erfaren kok.
 • Du kan være begrænset af, hvad du har i dit køkken og hvad du kan købe i supermarkedet.
 • Du skal selv tænke på indkøb og opvask.
 • Du skal selv finde ud af hvordan menuen skal sammensættes.

 

Generelt kan man sige, at det er nemmere at bestille mad udefra. Især hvis du ikke har tid, overskud eller den nødvendige erfaring med at lave rigtigt god hyggemad. Skal du have gæster på besøg, og vil du gerne sikre dig, at du serverer en god madoplevelse, er det en god ide at bestille maden udefra. Dog er det vigtigt at tjekke virksomhedens TrustPilot, da det har alt at sige hvilke oplevelser, som andre har haft med en given virksomhed.

I Gaudium har vi gjort det utrolig nemt for dig at servere en imponerende madoplevelse. Vores erfarne kokke har sammensat menuen, så du med ro i maven kan servere en gennemført menu. Du skal blot købe og bestille, så klarer vi resten.