Michelinkokkens opskrift på confiterede andelår

Confiterede andelår, eller Confit de Canard, som er det oprindelige franske navn, betyder kort fortalt, at andelårene koges ved svag varme i eget fedt. Derefter køles de ned i minimum et døgn. Det sikrer, at kødet kan holde sig friskt i køleskabet længe, og at du får sprøde og møre andelår med en meget intens smag.

Så har du ambitioner om at gøre noget ekstra ud af julemiddagen i år, er confiterede andelår et rigtig godt valg. Her får du Michelinkokken Robert ”Fabio” Petersens opskrift på den franske klassiker:

Opskrift på confiterede andelår

Antal personer: 4
Forberedelsestid: Minimum 24 timer
Tilberedelsestid: 2,5 timer

Ingredienser

  • 6 andelår
  • 1 liter andefedt
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 150 g svesker
  • 4 æbler
  • Salt
  • Friskkværnet peber


Tilberedning

Dagen før:

1) Åbn kødsiden på låret op og gnid den med rigeligt salt, finthakket rosmarin og friskkværnet peber.
2) Læg lårene i en frysepose og lad dem hvile på køl i mindst et døgn.

På dagen:

3) Børst salt, peber og rosmarin af lårene.
4) Smelt derefter andefedtet i en gryde og kom lårene i, så fedtet dækker dem helt. Retten skal kun lige akkurat simre i to timer. Mærk til andelårene undervejs. Når de er færdige, skal du let kunne trække kødet af benene.
5) Tag gryden af varmen og læg lårene i et fad.
6) Steg andelårene sprøde i en forvarmet ovn ved 230 grader i cirka 15 minutter. Brug eventuelt grill til sidst for at gøre dem ekstra sprøde.
7) Brug noget af fedtet, som andelårene har kogt i, til at stege sveskerne og æblerne.

Servér andelårene med æbler og svesker og fremhæv andens karakteristiske smag med en hjemmelavet andesauce.

Nemmere bliver det ikke at få de lækreste andelår klar til julemiddagen.

Velbekomme.

Står du og mangler maden til dit julebord, så se vores julebuffet, hvor du bl.a. kan smage vores confiterede andelår