#1 i Catering med 97% fem-stjernede anmeldelser.

Vores drivkraft til at levere gennemførte madoplevelser.

Baseret på 4800+ anmeldelser

Hvid chokolademousse på mørk kagebund

Mmmh findes der noget mere lækkert end en god hjemmebagt kage, særligt hvid chokolademousse? Hos Gaudium er vi glade for kage, og vi er især glade for denne her kage der består af en lækker cremet hvid chokolademousse, der er lagt ovenpå en mørk kakaobund. Vores køkkenchef Stefan har været så rar at dele opskriften med jer, så I også kan lave den hjemme hos jer selv, og forkæle dem I holder af, eller servere den til jeres næste sammenkomst.

Hvis du alligevel ikke helt er til hjemmebag og rod i køkkenet, så husk at du altid kan bestille kage med til din menu, næste gang du bestiller mad fra Gaudium se vores menuer her. ❤

Sådan gør du

Følg nedenstående fremgangsmåde nøje, for at få det bedste resultat. Brug en springform på 24 cm

Ingredienser

Bund

  • 5 æg
  • 250 g. mel
  • 250 g. sukker
  • 1/2 stang vanilje
  • 25 g. kakaopulver

Mousse

  • 175 g. hvid chokolade
  • 3 blade husblas
  • 100 g. æggeblommer (past.)
  • 200 g. æggehvider
  • 120 g. piskefløde
  • 45 g. sukker

Fremgangsmåde

Bund

  • Smør 1 springform (24 cm)
  • Start med at piske æg, sukker og vanilje til en luftig masse med en håndmikser for det bedste resultat
  • Sig lidt efter lidt mel og kakaopulver i æggemassen – det er vigtigt det ikke kommer til at klumpe
  • Hæld dejen i en springform, og bag den i 10-12 min. ved 180 grader i en forvarmet ovn (varmluft)
  • Lad bunden køle af i formen

Mousse

Tip: Det er en god ide at have pisket alle nedenstående ting inden man går i gang med at vende dem sammen. Det er også vigtigt at vende tingene sammen i opsatte rækkefølge

  • Smelt den hvide chokolade i et vandbad
  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Når husblassen er blød, vrides det for vand, og smeltes i den lune chokolade
  • Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse, og vend den forsigtig sammen med den hvide chokolade, så den bliver luftig
  • Æggehvider piskes stive og vendes også forsigtigt i massen
  • Fløden let piskes og vendes i med en forsigtig hånd

Nu kan du komme hele massen ud over kagebunden, hvis den er helt afkølet. Det er vigtigt at bunden ikke er længere er varm, da det vil ødelægge moussen. Sæt nu kagen på køl, og vent 3-4 timer før den har sat sig, og er spiseklar.

TIP: Pynt kagen med frysetørrede jordbær og havtorn, det giver den farve og får den til at fremstå endnu mere lækker og indbydende

Du kan med fordel lave kagen dagen før.

God fornøjelse med din hjemmelavede hvide chokolademousse, og velbekomme

 

Menuer